Autocad dersleri 'nde anlattığımız uzunluğu sabit olmayan iki tür çizgi komutu vardır.
1- Ray Komutu: Yukarıdaki Draw sekmesindeki Draw yazısının altındaki Ok a tıklanarak açılan, simgelerin ortalarında bulunur. Bir tarafı sabit ve belli, diğer taraftan sonsuza giden çizgiler oluşturur. Komutu aktif yaptıktan sonra Specify Start Point mesajı çıkınca ışınımız sabit olan başlangıç noktası tıklanır, Specify through point deyince ışınımızın üzerinden geçeceği ikinci nokta belirlenir, böylelikle birinci tıkladığımız noktadan başlayıp ikinci tıkladığımız noktadan geçen ve sonsuza giden ışınlar çizmiş oluruz.
2- Construction Line Komutu: Yukarıdaki Draw sekmesindeki Draw yazısının altındaki Ok a tıklanarak açılan, simgelerin ortalarında bulunur. Her iki taraftan da sonsuza giden çizgiler çizer. Komuta girdikten sonra Specify a point deyince çizgimizin üzerinden geçeceği birinci nokta belirlenir, Specify through point deyince çizgimizin üzerinden geçeceği ikinci nokta belirlenir. Böylelikle belirlemiş olduğumuz iki noktadan geçen ve her iki taraftan da sonsuza giden çizgiler oluşur.
Constuction Line komutuna girdikten sonra Specify First Point mesajını görünce ilk noktayı tıklamayıp parantez içindeki Hor ( Horizontal ) i seçersek, Specify through point deyince ekranımızda bir nokta tıkladığımız zaman o noktadan geçen yatay inşa çizgisi çizer, komuttan çıkana kadar sürekli tıkladığımız noktadan geçen yatay inşa çizgileri çizer.
Constuction Line komutuna girdikten sonra Specify First Point mesajını görünce ilk noktayı tıklamayıp parantez içindeki Ver ( Vertical ) i seçersek, Specify through point deyince ekranımızda bir nokta tıkladığımız zaman o noktadan geçen dikey inşa çizgisi çizer, komuttan çıkana kadar sürekli tıkladığımız noktadan geçen yatay inşa çizgileri çizer.
Constuction Line komutuna girdikten sonra Specify First Point mesajını görünce ilk noktayı tıklamayıp parantez içindeki Ang ( Angle ) i seçersek, komut satırında Enter angle of xline çıkar buraya oluşturmak istediğimiz inşa çizgisinin x ekseninden itibaren açısını yazıyoruz ( mesela 45 gibi) ve enter e basıyoruz, Specify through point deyince ekranımızda bir nokta tıkladığımız zaman o noktadan geçen 45 derece açıya sahip inşa çizgileri çizer, komuttan çıkana kadar sürekli tıkladığımız noktadan geçen 45 derecelik çizgileri çizer.
Constuction Line komutuna girdikten sonra Specify First Point mesajını görünce ilk noktayı tıklamayıp parantez içindeki Offset i seçersek, komut satırında Specify offset distance mesajını görünce mesafe giriyoruz mesela (80 gibi) enter e basıyoruz, Select a line object mesajını görünce daha önce oluşturduğumuz inşa çizgilerinden bir tanesini seçiyoruz, Specify side to offset deyince seçilen inşa çizgisinin hangi tarafa kopyasını almak istiyorsak o tarafa tıklıyoruz, aynı şekilde tekrar çizgi seçip tekrar yön göstererek paralel kopya almaya devam ediyoruz. Böylelikle var olan çizgilerinin, girdiğimiz değer kadar öteye paralel kopyalarını oluşturmuş oluyoruz.