"Geleceğe atılan doğru bir adım..."
Milli Eğitim Sınav Soruları

Word 2010 Milli Eğitim Örnek Sınav Soruları

MICROSOFT OFFICE WORD 2010 ÖRNEK TEST SORULARI

1. Word 2010 nedir?
a) Hesap Programıdır
b) Tablo - Grafik Programıdır
c) Kelime İşlem Programıdır
d) İşletim Sistemidir

2. Microsoft Word 2010 programında kâğıt boyutu ve sayfayı yatay dikey yapma ile ilgili işlemlerin yapıldığı komut aşağıdakilerden hangisidir?
a) Sayfa düzeni - Sayfa yapısı
b) Giriş - Sayfa yapısı
c) Görünüm - Sayfa yapısı
d) Giriş - Yazı tipi

3.
Word 2010 programında yukarıdaki şekilde görülen bölüm ile hangi işlemler yapılır?

a) Paragraf ile ilgili işlemler
b) Pano ile ilgili işlemler
c) Yazı tipi ile ilgili işlemler
d) Düzenleme ile ilgili işlemler

4.
Word 2010 programında yukarıdaki şekilde görülen bölüm ile hangi işlemler yapılır?

a) Paragraf ile ilgili işlemler
b) Çizimler ile ilgili işlemler
c) Yazı tipi ile ilgili işlemler
d) Düzenleme ile ilgili işlemler

5.
Word 2010 programında yukarıdaki şekilde görülen bölüm ile hangi işlemler yapılır?

a) Paragraf ile ilgili işlemler
b) Çizimler ile ilgili işlemler
c) Yazı tipi ile ilgili işlemler
d) Düzenleme ile ilgili işlemler

6.
Word 2010 programında yukarıdaki şekilde görülen bölüm ile hangi işlemler yapılır?

a) Paragraf ile ilgili işlemler
b) Çizimler ile ilgili işlemler
c) Yazı tipi ile ilgili işlemler
d) Sayfa Arka Planı ile ilgili işlemler

7. Yandaki butonun görevi nedir?
a) Aç
b) Kaydet
c) Yeni
d) Yazdır

8.Yandaki butonun görevi nedir?
a) Yapıştır
b) Kaydet
c) Kes
d) Kopyala

9. Yandaki butonun görevi nedir?
a) Kes
b) Kaydet
c) Kopyala
d) Yapıştır

10. Yandaki butonun görevi nedir?
a) Yeni
b) Yinele
c) Geri Al
d) Sil

11.Yandaki butonun görevi nedir?
a) Yazı Tipi Boyutu
b) Yakınlaştır
c) Yazı Tipi
d) Biçim Boyayıcısı

12.Yandaki butonun görevi nedir?
a) Yazı Tipi Boyutu
b) Yazı Tipi
c) Altı Çizili
d) Stil

13.Yandaki butonun görevi nedir?
a) Kalın
b) Kaydet
c) İtalik
d) Altı çizili

14.Yandaki butonun görevi nedir?
a) Sağa Hizala
b) Ortala
c) Sola Hizala
d) Yasla

15. Yandaki butonun görevi nedir?
a) Altı Çizili
b) Aç
c) Araştır
d) Yazı Tipi Rengi

16. CTRL+F tuşunun görevi nedir?
a) Aç
b) Bul
c) Git
d) Değiştir

17. CTRL+Z tuşunun görevi nedir?
a) Geri Al
b) Yeniden Yazılan
c) Yeni
d) Kaydet

18. Word programında daha önceden var olan dosyayı ekrana getirmek için hangi komutlar kullanılır?
a) Dosya - Kaydet
b) Dosya- Aç
c) Dosya- Yeni
d) Dosya- Baskı Önizleme

19. Sayfaya Klavyede bulunmayan bir karakteri nasıl ekleriz?
a) Düzen - Simgeler - Simge
b) Ekle - Simgeler - Simge
c) Ekle - Metin - Simgeler
d) Ekle - Tablolar - Simge

20. Metnin tamamını seçmek için hangi komutlar kullanılır?
a) Ctrl+S
b) Ctrl+V
c) Shift+A
d) Ctrl+A

21. Word programında hangi tuşlar ile yazı seçme işlemi (Bloklama) yapılır?
a) CapsLock + Ok Tuşları
b) Shift + Ok Tuşları
c) Alt + Ok Tuşları
d) Alt Gr + Yön Tuşları

22. Metin içerisinde istenilen kelimeyi aratmak için hangi komutlar kullanılır?
a) Giriş - Stiller - Bul
b) Ekle - Düzenleme - Bul
c) Giriş - Yazı Tipi - Git
d) Giriş - Düzenleme - Bul

23. Word 2010 programında bir sayfayı farklı kaydetmek için aşağıdaki seçeneklerden hangisi kullanılır?
a) Alt Gr + S
b) Shift + S
c) F12
d) Giriş - Farklı Kaydet

24. Kayıtlı metni farklı bir isimle veya farklı bir sürücüye kaydetmek için hangi komutlar kullanılır?
a) Dosya - Kaydet
b) Dosya- Tümünü Kaydet
c) Dosya- Farklı Kaydet
d) CTRL + S

25. Word Programında metin içindeki bir kelimeyi veya kelimeleri başka bir kelime ile değiştirme için hangi komutlar kullanılır?
a) Giriş - Düzenleme - Değiştir
b) Ekle - Değiştir
c) Görünüm - Değiştir
d) Sayfa Düzeni - Değiştir

26. Ekranın sonundaki dikey cetvele çift tıkladığımızda hangi pencere açılır?
a) Cetvel ayarları
b) Sekmeler
c) Yazı Tipi
d) Sayfa Yapısı

27. Metne 3 Boyutlu yazı eklemek için aşağıdaki komut dizisinden hangisi uygulanır?
a) Ekle - Resim - Word Art
b) Biçim - Kenarlıklar ve Gölgelendirme
c) Ekle - Metin - Word Art
d) Ekle - 3 Boyut

28. Word programında metni gazete gibi sütunlara nasıl bölebiliriz?
a) Görünüm - Paragraf - Sütunlar
b) Sayfa Düzeni - Sayfa Yapısı - Sütunlar
c) Sayfa Düzeni - Sütunlar
d) Ekle - Sayfa Yapısı - Sütunlar

29.Yandaki butonun görevi nedir?
a) Sayfayı sütunlara böler
b) Madde numaralandırmasını verir
c) Artan sıralama yapar
d) Sayfa Numarası ekler

30.Simgesi ne işe yarar?
a) Tabloya yazı yazmaya yarar
b) Resim çizmeye yarar
c) Tablo Eklemeye yarar
d) Kenarlık eklemeye yarar

31. Düğmesinin görevi nedir?
a) Yazıyı hizalamaya yarar
b) Satır ve Paragraf aralığını ayarlar
c) Çizgi eklemeye yarar
d) Madde işareti eklemeye yarar

32. Metne bir tablo eklemek için hangi menü kullanılır?
a) Araçlar Menüsü
b) Ekle Menüsü
c) Tablo Menüsü
d) Biçim Menüsü

33. Dosyadaki yazıyı yazıcıya aktarma işlemi nasıl geçekleştirilir?
a) Dosya - Düzen - Yazdır
b) Ekle - Yazdır
c) Dosya - Yazdır
d) Dosya - Baskı ön izleme

34. Dosyaya üst bilgi Ekleme işlemi nasıl yapılır?
a) Giriş - üst bilgi ve alt bilgi
b) Görünüm - üst bilgi ve alt bilgi
c) Ekle - Üstbilgi ve Altbilgi
d) Sayfa Düzeni - üst bilgi ve alt bilgi

35. Aşağıdaki Kısa yollardan hangisi Kes - Kopyala - Yapıştır sıralaması doğrudur?
a) CTRL+X - CTRL+ C - CTRL+V
b) CTRL+Y - CTRL+ O - CTRL+S
c) CTRL+L - CTRL+ R - CTRL+G
d) CTRL+F - CTRL+ H -F5

36. Aşağıdaki Kısa yollardan hangisi Bul ve değiştir işlemlerini gerçekleştirir?
a) Ctrl+S - Shift + S
b) Ctrl + F - Ctrl + H
c) F4 - F12
d) Shift + F - Shift + H

37.Yandaki Butonun adı nedir?
a) Yazı Tipi Rengi
b) Dolgu Rengi
c) Biçim boyacısı
d) Gölge Rengi

38. Microsoft Word 2010 programında, Giriş menüsündeaşağıdaki işlemlerden hangisi yapılamaz?
a) Yazı büyüklüğünü değiştirme işlemi
b) Yazı rengini değiştirme işlemi
c) Sola Hizala
d) Küçük resim ekleme işlemi

39. Bir yazıyı kopyalama yöntemini kullanarak çoğaltmanın geçerli ve en uygun kullanımı hangisidir?
a) Kes - Yapıştır
b) Kopyala - Yapıştır
c) Kes - Kopyala - Yapıştır
d) Hiçbiri

40. Sayfanın üstünde ve sol tarafında bulunan cetveller nasıl görüntülenir?
a) Görünüm - Göster - Cetvel
b) Görünüm - Göster - Kılavuz Çizgileri
c) Sayfa Düzeni - Göster - Cetvel
d) Giriş - Pencere - Cetvel

41. Sayfanın görünüm oranını değiştirmek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır ?
a) Biçim - Sayfa Yapısı- Yakınlaştır
b) Görünüm - Yakınlaştır
c) Ekle - Yakınlaştır
d) Sayfa Düzeni - Yakınlaştır

42. Belgeye sayfa numarası eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
a) Sayfa Düzeni - Sayfa Numarası
b) Giriş - Üst Bİlgi - Sayfa Numarası
c) Biçim - Sayfa Numarası
d) Ekle - Üstbilgi ve Altbilgi - Sayfa numarası

43. Yazıyı numaralandırmak veya yazıya madde işareti eklemek için kullandığımız bölüm aşağıdakilerden hangisidir?
a) Giriş - Pano
b) Giriş - Paragraf
c) Ekle - Paragrafı
d) Biçim - Paragraf

44. Sayfaya kenarlık eklemek veya gölgelendirme yapmak için kullandığımız menü aşağıdakilerden hangisidir?
a) Giriş -Kenarlık ve Gölgelendirme
b) Biçim - Kenarlık ve Gölgelendirme
c) Görünüm - Sayfa Arka Planı -Kenarlık ve Gölgelendirme
d) Sayfa düzeni - Sayfa Arka Planı -Kenarlık ve Gölgelendirme

45. Aşağıdakilerden hangisi Microsoft Word 2010 anamenülerinden birisi değildir?
a) Giriş
b) Başvurular
c) Araçlar
d) Gözden geçir

46. Microsoft Word’de Dosya menüsünde aşağıdakilerden hangisi bulunmaz?
a) Yeni
b) Aç
c) Kaydet
d) Tablo ekle

47. Belgeye resim eklemek için aşağıdakilerden hangisi kullanılır?
a) Ekle - Çizimler -Resim
b) Ekle - Simge -Resim
c) Ekle - Alan - Resim
d) Ekle - Grafik

48.Ctrl+Home tuşunun işlevi aşağıdakilerden hangisidir?
a) İmleci belgenin başına getirir.
b) İmleci belgenin sonuna getirir.
c) İmleci paragraf başına getirir.
d) İmleci paragraf sonuna getirir.

49. Word 2010 programında hazırlanan dosyaların (belge) uzantısı aşağıdakilerden hangisidir?
a) .xlsx
b) .bmp
c) .docx
d) .dotx

50. Tüm satır en kısa olarak nasıl seçilir?
a) Farenin sağ tuşunu tıklayarak
b) Farenin sol tuşunu satır başında tıklayarak
c) Farenin her iki tuşuna aynı anda basarak
d) Farenin sol tuşuna ve Ctrl tuşlarına beraber basarak

51. Yandaki butonun görevi nedir?
a) Yazı Büyüklüğü
b) Yakınlaştır
c) Yazı Tipi
d) Biçim Boyayıcısı

52. Bir tabloda hücre içindeki metnin yönünü değiştiren düğme hangisidir?
a) b) c) d)

53. Yandaki Simgelerin görevi nedir?
a) Paragraf arttırıp azaltmaya yarar
b) Girinti arttırıp azaltmaya yarar
c) Yazıyı hizalamaya yarar
d) Kenar boşluklarını ayarlamaya yarar

54. Yandaki butonun görevi nedir?
a) Sayfa sütunlara böler
b) Artan sıralama yapar
c) Madde işaretleri ekler
d) Sayfa Numarası ekler

55. Açıklama: http://www.bilgisayardershanesi.com/isletmenlik-sorulari/word-sorulari/57.jpgYandaki düğmelerin isimlerinin sıralanışı hangi şıkta doğru olarak verilmiştir?
a) Madde işareti - Numaralandırma
b) Numaralandırma - Madde işareti
c) Geri al - Yinele
d) Yinele - Geri al

56.Yandaki simgenin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Biçimlendirmeyi temizler
b) Biçimlendirme uygular
c) Metin vurgu düğmesi
d) Metin efektleri düğmesi

57. Yandaki simgenin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Şekil çizer
b) Simge Ekler
c) Vurgu Ekler
d) Resim Ekler

58. Yandaki simgenin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Küçük resim ekler
b) Gölgelendirme yapar
c) Aranan kelimeyi bulur
d) Tümünü göster

59. Yandaki simgenin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Simge ekler
b) Ses efekti ekler
c) Aranan kelimeyi bulur
d) Tümünü göster

60. Yandaki simgenin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Büyük/Küçük Harf değiştir
b) Yazı Tipi Değiştir
c) Bul/Değiştir
d) Yazıyı Büyütür

61. Yandaki simgelerin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Üst simge / Alt Simge
b) Yazı Tipi Büyüt / Yazı Tipi Daralt
c) Bul/Değiştir
d) Girintiyi Azalt / Girintiyi Artır

62. Aşağıdakilerden özelliklerden hangisi Ekle Menüsünde bulunmaz?
a) Madde işaretleri
b) Simge
c) Köprü
d) Wordart

63. Sayfanın arka planında yer alan soluk renkteki resim veya yazılara ne ad verilir?
a) Simge
b) Resim
c) Filigran
d) Fon

64. Bir belgenin yazıcıdan çıkmadan önceki en son hâlini görmek için kullandığımız işlevaşağıdakilerden hangisidir?
a) Baskı önizleme
b) Sayfa düzeni
c) Görünüm
d) Gözden Geçir

65. Sayfayı dikey durumdan yatay duruma getirmek için aşağıdakilerden hangisikullanılır?
a) Sayfa düzeni - Değiştir
b) Sayfa düzeni - Yönlendirme
c) Sayfa düzeni - Sütunlar
d) Sayfa düzeni - Görünüm

66. Belgenin kenar boşluklarını ayarlamak için kullanılan menü ve uygun seçenekhangisidir?
a) Sayfa düzeni - Değiştir
b) Sayfa düzeni - Yönlendirme
c) Sayfa düzeni - Düzen
d) Sayfa düzeni - Kenar Boşlukları

67. Aşağıdaki menü sekmelerinden hangisi Microsoft Word ana menü sekmelerindenbirisi değildir?
a) Giriş Menüsü
b) Ekle Menüsü
c) Veri Menüsü
d) Görünüm Menüsü

68. Microsoft Word’de Dosya menüsünde aşağıdakilerden hangisibulunmaz?
a) Tablo Ekle
b) Aç
c) Yazdır
d) Kaydet

69. Bir tabloda ya da metin kutusunda yazının yönünü değiştirmek için aşağıdakilerden hangiyol izlenmelidir?
a) Hücre Kenar boşlukları
b) Metin Yönü
c) Değiştir
d) Dönüştür

70. Tablodaki birkaç hücreyi birleştirmek için aşağıdaki hangi komut kullanılır?
a) Hücreleri Böl
b) Hücreleri Birleştir
c) Hücreleri Taşı
d) Hücreleri Sil

71. Tablodaki bir hücreyi birkaç hücre haline getiren komut aşağıdakilerdenhangisidir?
a) Hücreleri Böl
b) Hücreleri Sil
c) Hücreleri Birleştir
d) Hücreleri Ekle

72. Microsoft Word belgesinde Ctrl+Hometuşunun işlevi aşağıdakilerden hangisidir.
a) İmleci paragrafın başına getirir
b) İmleci paragrafın sonuna götürür
c) İmleci belgenin başına getirir
d) İmleci belgenin sonuna götürür

73. Microsoft Word programında dikey bloklama yapmak için aşağıdaki hangi özellik kullanılır?
a) Ctrl+Mouse
b) Ctrl+Shıft+Mouse
c) Alt+Mouse
d) Shift+Mouse

74. Microsoft Word programında paragraf seçmek için aşağıdaki hangi yöntem kullanılır?
a) İmleç satır başında tek tıklama
b) İmleç satır başında çift tıklama
c) İmleç satır başında üç tıklama
d) Hiçbiri

75. Cetvel hangi menüden görünür hale getirilir veya kaldırılır?
a) Giriş
b) Sayfa düzeni
c) Ekle
d) Görünüm

76. Tüm satır en kısa yoldan nasıl seçilebilir?
a) İmleç satır başında tek tıklama
b) İmleç satır başında çift tıklama
c) İmleç satır içinde tek tıklama
d) İmleç satır içinde çift tıklama

77. Klavyeden seçim yapmak için aşağıdaki hangi tuşlar kullanılır?
a) Shift + Enter
b) Shift + Sağ yön tuşu
c) Shift + Home
d) Shift + Tab

78. Kelime üzerinde farenin sol tuşuna çift tıklama ne ifade eder?
a) Paragrafı seçer
b) Satırı seçer
c) Kelimeyi seçer
d) Tüm belgeyi seçer

79. Klavyeden tüm belgeyi seçmek için aşağıdaki işlemlerden hangisi yapılır?
a) Ctrl + Tab
b) Ctrl + H
c) Ctrl + R
d) Ctrl + A

80. Mouse ile tüm belgeyi seçmek için aşağıdaki işlemlerden hangisi yapılır?
a) İmleç paragraf içinde üç tıklama
b) İmleç paragraf içinde çift tıklama
c) İmleç satır başında üç tıklama
d) İmleç satır başında çift tıklama

81. Kelime üzerinde üç tıklama ne ifade eder?
a) Paragrafı seçer
b) Kelimeyi seçer
c) Tüm belgeyi seçer
d) Satırı seçer

82. Farklı bölgeleri seçmek için aşağıdaki tuşlardan hangileri kullanılır?
a) Shift + Mouse
b) Tab + Mouse
c) Ctrl + Mouse
d) Alt + Mouse

83. Aşağıdaki karşılaştırmalardan hangisidoğrudur?
a) Şekil ekle
b) Resim Ekle
c) Köprü Ekle
d) Tablo Ekle

84. Seçili alandaki bilgiler klavyeden hangi tuş ile silinir?
a) Delete
b) Insert
c) Tab
d) NumLock

85. Soldan sağa silme işlemini hangi tuş yapar?
a) Backspace
b) Delete
c) Boşluk
d) Tab

86. Belgemizin yazım alanı içerisinde istenilen bir noktaya nasıl yazı yazılır?
a) O noktaya tek tıklanır
b) O noktaya çift tıklanır
c) Ctrl + Enter yapılır
d) Ctrl + Tab yapılır

87. Belgemizdeki tüm sayfaların üst kısmında yer almasını istediğimiz ifadeleri yazdığımız alan aşağıdakilerden hangisidir?
a) Metin kutusu
b) Wordart
c) Smartart
d) Üstbilgi

88. Köprü özelliği ne işe yarar)
a) Belgeye resim ekler
b) Belgeye simge ekler
c) Belgeyi başka bir belgeye bağlar
d) Belgeye grafik ekler

89. Bir resmin altına hangi araç kullanılarak yazı yazılabilir?
a) Wordart
b) Metin Kutusu
c) Resim Kutusu
d) Yazı kutusu

90. Simgesinin görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Grafik eklemek
b) Resim eklemek
c) Şekil eklemek
d) Simge eklemek

91. Tuşlarının görevleri aşağıdakilerden hangisidir?
a) Madde işaretleri
b) Hizalama
c) Satır boşlukları
d) Paragraf girintisi

92. Sayfa kenarlığı özelliği aşağıdaki menülerden hangisinde yer alır?
a) Sayfa düzeni menüsü
b) Görünüm menüsü
c) Giriş menüsü
d) Ekle menüsü

93. Bilgisayarda kayıtlı olan bir resmi aşağıdaki menülerden hangisini kullanarak belgemize ekleyebiliriz?
a) Sayfa düzeni menüsü
b) Ekle menüsü
c) Giriş menüsü
d) Resim menüsü

94. Bilgiyi görsel olarak ifade etmek için kullanılan nesneye ne ad verilir?
a) Grafik
b) Wordart
c) Smartart
d) Filigran

95. Liste oluştururken cetvel üzerine yerleştirdiğimiz simgelere ne ad verilir?
a) Sekme
b) Durak
c) İşaret
d) Simge

96. Seçtiğimiz metnin ilk harfini büyütmek için kullanılan düğme aşağıdakilerden hangisidir?
a) Metin kutusu
b) Büyük harf
c) Wordart
d) Simge

97. Oluşturulan listelerin başına yerleştirilen simgelere ne ad verilir?
a) Liste ayracı
b) Liste işareti
c) Madde işareti simgesi
d) Madde işareti ayracı

98. Crl + H tuşunun görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Hizalama
b) Bul
c) Değiştir
d) Tümünü seç

99. Crl + Z tuşunun görevi aşağıdakilerden hangisidir?
a) Değiştir
b) Bul
c) Tümünü Seç
d) Geri Al

100. Belgemizde dekoratif ( 3 boyutlu ) yazı yazmak için kullanılan düğme aşağıdakilerden hangisidir?
a) Metin kutusu
b) Wordart
c) Şekiller
d) Simge

CEVAP ANAHTARI

1

C

2

A

3

C

4

B

5

A

6

D

7

B

8

C

9

C

10

B

11

A

12

C

13

C

14

B

15

D

16

B

17

A

18

B

19

B

20

D

21

B

22

D

23

C

24

C

25

A

26

D

27

C

28

B

29

B

30

C

31

B

32

B

33

C

34

C

35

A

36

B

37

C

38

D

39

B

40

A

41

B

42

D

43

B

44

A

45

C

46

D

47

A

48

A

49

C

50

B

51

B

52

A

53

B

54

C

55

C

56

A

57

B

58

C

59

D

60

A

61

B

62

A

63

C

64

A

65

B

66

D

67

C

68

A

69

B

70

B

71

A

72

C

73

C

74

B

75

D

76

A

77

B

78

C

79

D

80

C

81

A

82

C

83

D

84

A

85

B

86

B

87

D

88

C

89

B

90

C

91

D

92

A

93

B

94

C

95

A

96

B

97

C

98

C

99

D

100

B